21 - 24 вересня 2017 року
проспект Свободи, пл. Музейна
LVIV COFFEE FESTIVAL
єднає людей. Ми створимо особливу атмосферу для ваших зустрічей із рідними та близькими. Ми покажемо Вам, як і чим живе світ кави: обладнання та аксесуари, методи та сорти, кава і до кави.

Кавові рецепти

Складники:
  • 100 мл води
  • 15 г кави
  • 5 г какао
  • цукор
  • 10 мл коньяку
  • 1 г кориці
Приготування:
У кавнику змішати каву, какао, корицю й цукор. Залити гарячої водою і довести до кипіння. У готовий напій додати коньяк.
Складники:
  • Кава розчинна
  • Цукор
  • Жовтки
  • Білки
  • Пудра цукрова
Приготування:
Приготувати, як зазвичай, розчинну каву.Влити розтертi з 1 ложечкою цукру жовтки. Все добре розмiшати, перелити у горнятко, а зверху викласти густу пiну з бiлкiв, збитих з цукровою пудрою.
Складники:
  • Міцна кава 80 мл
  • Горілка 100 мл
  • Вино 70 мл
  • Лід 2 куски
  • Цукор
Приготування:
Всі компоненти змішують і розливають у склянки. Подають охолодженою з льодом. Вино краще брати червоне сухе.
Складники:
  • Кава розчинна
  • Цукор
  • Сметана
  • Ванілін
  • Лимонна цедра
  • Цукрова пудра
  • Посічений арахіс
Приготування:
У нагрiтi горнятка влити щойно приготовану розчинну каву та вкинути по грудочцi цукру. Зверху викласти збиту з цукровою пудрою i ванiлiном сметану, посипати натертою з лимона цедрою та посiченим арахiсом
Складники:
  • Кавове зерно 15 грам
  • Жовток яйця 30 грам
  • Цукор пудра 20 грам
  • Лікер 20 грам
Приготування:
У філіжанку для капучіно вливаємо 20 грам лікеру та робимо еспресо . Жовток з цукром пудрою збиваємо до густої піни та накладаємо ложкою збиті вершки.
Складники:
  • 0,5 л чорної кави
  • 6 столових ложок меду
  • вода
Приготування:
Пpиготуйте міцну чорну каву. У кавові чашечки покладіть мед, влийте гарячу каву і подавайте. Ноpма меду - 1 столова ложка на чашку. Цю каву можна подавати й у холодному виді. Для цього остудіть чашки й додайте в них по шматочку льоду. Можна подавати каву і з молоком. Для цього налийте в чашки на 2/3 обсягу кави і долийте гарячим молоком.
Складники:
На 4 порції
  • 600 мл гарячої міцної кави
  • 10 мл свіжих вершків
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 чайна ложка апельсинової цедри
  • 15 мл апельсинового лікеру
  • 4 дольки апельсину
Приготування:
Вершки збити, додати до них цукор і апельсинову цедру. Покласти вершки в холодне місце на 30 хв, поки не загуснуть. Каву розлити у філіжанки і в кожну додати по 2 столові ложки лікеру. Прикрасити збитими вершками і долькою апельсину.
Складники:
  • Білий шоколад 20 г
  • Молоко 30 мл
  • Гаряча кава 50 мл
  • Ром 1ст. ложка
  • Вершки 30 мл
Приготування:
На вогні розтопити в молоці шоколад. До кави додати ром і гарячий шоколад. Акуратно вилити зверху збиті вершки та посипати тертим шоколадом.
Складники:
  • кава
  • вино
  • цукор
  • кориця
  • цедра лимона й апельсина.
Приготування:
Змішайте 200 мл холодної звареної кави із двома столовими ложками вина або портвейну й половиною чайної ложки цукру. Суміш збивайте до отримання однорідної маси. Потім додайте в збиту суміш корицю, подрібнену цедру лимона й апельсина і збийте ще раз. Подавайте напій у високих келихах для чаю або у фужерах для вина.
Складники:
  • 1 чашка свіжозвареної кави «Амарето» (з ароматизованих зерен)
  • 1 чашка нежирного холодного молока
  • 1/2 чайної ложки мигдального екстракту
  • 1 столова ложка цукру
  • кубики льоду
  • щіпка меленої кориці
Приготування:
Змішайте всі складові, крім льоду й кориці. Лід покладіть у високі бокали. Зверху влийте каву і посипте меленою корицею.
Складники:
  • 4 чайні ложки кави
  • 100 г шоколаду
  • 50 г цукру
  • 1 л води
Приготування:
Зваріть каву разом із шоколадом і цукром або заваpіть її в теpмосі. Якщо каву готувати в теpмосі, то спочатку його треба нагpіти, двічі сполоскати гарячою водою. Пpиготована кількість напою повинна заповнити весь обсяг теpмосу, тобто в теpмосі 0,5 л не можна заваpювати склянку кави. Вона вийде несмачною. Засипану в теpмос каву залийте окропом і витримайте 5 хвилин під щільно закpитою пробкою.
Складники:
  • 2 чайні ложки кави
  • 1/4 чашки коньяку «Наполеон»
  • щіпка солі
  • цукор за смаком
  • вода
Приготування:
Пpиготуйте каву із суміші кращих соpтів по стандаpтному pецепту, пpоцідіть, додайте небагато солі та цукру за смаком. Додайте в каву коньяк "Наполеон". Розлийте гарячу каву по чашечкам. Коньяк можна подати і окремо в бокалах.
Складники:
  • цедра 1/2 апельсина
  • цедра 1/2 лимона
  • гвоздика
  • 4 столові ложки меленої кави
  • 1 л води
  • 2 чайні ложки коричневого цукру
Приготування:
Лимонну й апельсинову цедру разом із гвоздикою покладіть на дно крапельної кавоварки. Кава по мірі готовності буде капати на спеції. Розлийте напій по чашках і додайте цукор.
Складники:
  • Яєчні жовтки
  • Цукрова пудра
  • Гаряче молоко
  • Міцна гаряча кава
Приготування:
В емальованій каструлі розтерти два яєчні жовтки і 75 р. цукрової пудри або піску; додати чашку гарячого молока і чашку міцної гарячої чорної кави. Суміш поставити на вогонь, безперервно помішуючи, але не доводячи до кипіння. Додати желатин, заздалегідь розведений в декількох ложках теплої чорної кави. Залишається розлити крем в маленькі форми і поставити в холодильник. Кількість желатину потрібно брати за об'ємом рідини, керуючи дозуваннями, рекомендованими на упаковці від желатину.
Складники:
  • 1 чайна ложка меленої кави
  • 40 мл води
  • 1 чайна ложка цукру
  • 100 мл пряженого молока
Приготування:
Зваріть міцну каву, процідіть її, влийте молоко й додайте цукор. Суміш нагрійте до кипіння. Перед подачею злегка збийте вінчиком, щоб утворилась піна, і відразу подавайте. За бажанням замість збивання в чашку можна покласти підрум'янену пінку, зняту із пряженого молока.
Складники:
  • Кава 10 г
  • Цукор 15 г
  • Коньяк 10 мл
  • Вершки 30 мл
  • Шоколадна крихта 3 г
  • Вода 20 мл
Приготування:
Цю каву готують в особливий спосіб:Спочатку готують з цукру золотисту карамель і наливають в чашку. В джезві підігріти і підпалити коньяк. Палаючим налити його на карамель і погасити приготованою кавою. До кави подати збиті вершки, виклавши їх гіркою на каву і посипати шоколадною крихтою.
Складники:
  • 75 мл гарячої міцної кави
  • 1 чайна ложка шоколадного сиропу
  • 1 столова ложка збитих вершків
  • 1/4 чайної ложки кориці
  • 1/8 чайної ложки мускатного горіху
  • 1 чайна ложка цукру
Приготування:
Збиті вершки змішати з половиною кориці, мускатним горіхом і цукром. Збити. Решту кориці додати до гарячої кави. У нагріту філіжанку налити шоколадний сироп, додати каву, додати каву, розмішати. Тоді додати вершки збиті зі спеціями.
Складники:
  • Кава 1 ч. ложка
  • Цукрова пудра 1 ч. ложка
  • Какао-порошок 0,5 ч. ложки
  • Ванілі або ванільного цукру небагато
Приготування:
Змішати каву, цукор, какао і засипати у джезву. Налити воду, поставити на невеликий вогонь. Нагріти, але не доводити до кипіння. Зняти з вогню і додати ванілі. Дати каві трішки охолонути і подати до столу.
Складники:
8 чашок гарячої міцної кави
1/2 чайної ложки цукру
1/4 чашки шоколадного сиропу
4 шматочки кори кориці
1 чайна ложка гвоздики
1/2 чайної ложки анісу в марлевому мішечку
1/2 чашки збитих вершків
скибочки лимона й апельсина
Приготування:
Змішайте каву з цукром, шоколадним сиропом і спеціями. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму, але не знімайте з вогню ще деякий час. Вийміть аніс, розлийте каву по нагрітих чашках і додайте до неї збиті вершки. Зверху покладіть скибочки цитрусових.
Складники:
  • Лікер «Калуа» 20 г
  • Чорний ром 20 г
  • Кава «еспресо» подвійна порція
  • Збиті натуральні вершки
Приготування:
В горнятко для кави «латте» наливаємо 20 г лікеру «Калуа» та 20 г чорного рому. Підігріваємо суміш за допомогою пари, додаємо подвійну порцію кави «еспресо» та крихту ямайського настрою - і кава по-ямайськи майже готова! Прикрашаємо перед подачею 30%-ми збитими натуральними вершками. Смачного!
Складники:
  • Кава
  • Какао
  • Вершки
Приготування:
Змішайте гарячу міцну каву з дуже солодким какао в пропорції 1:1. Доведіть суміш до кипіння й розлийте по чашках. Додайте в кожну чашку вершки за смаком.
Складники:
  • кава
  • лимон
  • апельсин
  • гвоздика
  • кориця
  • цукор
Приготування:
На дно неглибокого емальованого посуду покладіть цедру апельсина й лимона, гвоздику й корицю. Потім додайте цукор, який попередньо треба облити коньяком і підпалити. У палаючу суміш влийте 1 л міцної гарячої кави. Через 3-5 хвилин розлийте ароматний напій через ситечко в кухлі.
Складники:
  • кава мелена  4 ст.л.
  • вода  1 л
  • цукор 80 г
  • ром або чистий спирт 80 мл
Приготування:
Каву і цукор залити окропом і зварити, а потім дати трохи настоятися. Отриманий продукт розділити на порції. Горілку, ром або спирт вилити в посудинку і підпалити. Поки горить полум'я, алкоголь розлити в чашечки з кавою і тут же подати напій до столу.
Складники:
  • Кава еспрессо мелена 7 грам
  • Цукор 5 грам
  • Вода 25 мл
  • Вишневий соус 15 грам
  • Молоко 20 грам
Приготування:
Приготувати еспресо у склянці мароккіно додати вишневий соус і спінене молоко.
Складники:
  • Кава експресо мелена, 14 грам
  • Вода 60 мл
  • Рідкі вершки 70 мл
  • Лікер Калуа 20 мл
  • Crème de Cacao (Бейліз), 20 мл
Приготування:
Готується в склянці для ірландської кави. Приготувати порцію еспресо та окремо збити вершки. В склянці для ірландської кави підігріти лікер додати до нього еспресо і на останок додати вершки, щоб вони залишились на поверхні.
Складники:
  • Вершки жирності 36% 60 г
  • Вишня в коньяку 10 г
  • Гарячий шоколад 5 г
  • Кава натуральна 9 г
  • Морозиво 30 г
  • М'ята свіжа 1 г
  • Поливка ягідна 40 г
  • Цукор 5 г
  • Шоколад чорний 3 г
Приготування:
Фірмова кава "№ 1" - це філіжанка смачного еспресо, вершково-біле морозиво, полите гарячим шоколадом. "Родзинкою" є поєднання ягідного соку з натуральними вершками, прикрашене вишенькою в коньяці та свіжою м'ятою.
Складники:
  • Кефір
  • Цукор
  • Вершки
  • Кава розчинна
Приготування:
Вам знадобиться 2 склянки кефіру, 100 г цукру, столова ложка вершків і столова ложка розчинної кави. У підходящому посуді треба збити кефір, потім додати вершки, цукор і каву. Отриману суміш добре перемішати, розлити по чашках і остудити. Пити із задоволенням.
Організатор:
За підтримки:
Партнери:
Офіційний партнер
Barista Party:
Партнер
Kulchytsky Coffee Cup :
Офіційна вода
Kulchytsky Coffee Cup :
Технічні партнери:
Інформаційні партнери: